Gueshe Kelsang ha dissenyat tres programes d’estudi de les ensenyances budistes, i tots els centres de laNKT–IKBU ofereixen almenys un d’ells. Aquests programes (el General, el Fonamental i el de Formació de Mestres) constitueixen el fonament de la NKT–IKBU, i és el que diferencia la Nova Tradició Kadampa d’altres tradicions.

Perquè necessitem estudiar?

Necessitem estudiar i practicar les ensenyances de Buda per tres raons:

  • Per augmentar la nostra saviesa,
  • per cultivar un bon cor i
  • per mantenir un estat mental afable.

El Programa General ofereix una introducció bàsica a la visió, meditació, manera d’actuació i altres ensenyaments i pràctiques budistes de la tradició budista Mahayana de Atisha i YheTsongkhapa, que ajuden al practicant a aprofundir en el seu coneixement i experiència del budisme.

El programa estarà basat en els comentaris del venerable Gueshe Kelsang Gyatso. S’ofereix en tots els centres budistes kadampa i és la millor manera de començar pels quals desitgin aprendre més sobre el budisme i la meditació. Per assistir a les classes no es requereix inscripció prèvia (solen ser a les tardes) i es complementen amb cursos d’un dia o de finalització de setmana i retirs de meditació. Les classes estan obertes a tothom. Alguns centres també ofereixen classes especials per a nens. Entre els temes que es tracten en aquest programa s’inclouen:

– Qui va ser Buda?
– Comprensió de la ment
– Les vides passades i futures
– Què és el karma?

– La preciosa existència humana
– Què és la meditació?
– La mort
– La manera de vida budista
– Què és l’alliberament?
– Renúncia al samsara.

– Els tres ensinistraments superiors
– La manera de vida del Bodhisatva

– La veritat última
– La il·luminació

CÓMO COMPRENDER LA MENTE

L’objectiu del Programa d’Estudis és oferir una presentació sistemàtica de temes específics del budisme Mahayana perquè els practicants aprofundeixin en el seu coneixement i experiència del budisme.

Amb el mestre Kadampa Xavier Cortés. Els dilluns, de 18:30 a 22:00h

El llibre que estudiarem és “Cómo comprender la mente”, de Gueshe Kelsang Gyatso. La classe d’introducció es realitzarà el dilluns 18 de gener de 2021.

Aquesta obra és una exposició clara i exhaustiva del camí complet a la il·luminació. Tots tenim el potencial de transformar-nos i una capacitat il·limitada per desenvolupar bones qualitats, però perquè aquest potencial maduri hem de saber què fer en cada etapa del nostre viatge espiritual.

El començament del Programa d’Estudis en un centre és una gran oportunitat perquè amb aquest programa podem complir tant els nostres desitjos com els dels altres.

Pots assistir a un dilluns de prova gratis i sense compromís si avises al coordinador del programa abans de venir. Pots concertar les dates de les classes parlant amb el coordinador al centre, per correu electrònic info@meditaragirona.com o per telèfon 651 83 09 99.