El Fundador

El venerable Gueshe Kelsang Gyatso és un mestre de meditació completament realitzat i un reconegut mestre de budisme.
Gueshe-la, com afectuosament l’anomenen els seus estudiants, és el responsable de la difusió a nivell mundial del budisme kadampa a l’actualitat.

A partir dels vuit anys d’edat Gueshe-la va estudiar extensament a les grans universitats monàstiques del Tibet i va obtenir el títol de Gueshe, que significa “amic espiritual”. Sota la direcció del seu Guia Espiritual, Triyhang Rimpoché, va romandre durant divuit anys fent retirs de meditació als peus de l’Himàlaia.
Al 1977 va acceptar una invitació per impartir ensenyances al Manjushri Kadampa Meditation Centre a Anglaterra, on ha viscut des de llavors guiant a un grup cada vegada més nombrós de deixebles.

Cada any, Gueshe-la imparteix ensenyances i confereix iniciacions en festivals kadampes internacionals als quals assisteixen milers de persones procedents de tot el món.
Ha publicat una sèrie de llibres excepcionals sobre budisme i meditació, des d’introduccions bàsiques fins a avançats textos filosòfics i manuals de meditació.

Gueshe-l’ha dissenyat tres programes especials d’estudi i establert centres i grups a diverses ciutats del món. A més ha format a centenars de mestres qualificats i creat una creixent comunitat de monjos i monges. També ha dissenyat un projecte per construir temples budistes a les ciutats més importants del món.
A les seves ensenyances, Gueshe Kelsang posa l’accent a la importància de la meditació i com aplicar-la a la vida diària, a la necessitat de ser veritablement feliços i a cultivar un bon cor per poder ajudar als altres – ell mateix mostra aquestes qualitats en la seva pròpia vida–.

Degut a  que ensenya a partir del seu propi exemple, aquest extraordinari mestre és font d’inspiració per a nombroses persones procedents de molts països.
És un humil monjo budista dedicat a ajudar a persones de tot el món a trobar la veritable felicitat al seu cor.