ELS NOSTRES MESTRES

NOVA TRADICIÓ KADAMPA

VENERABLE GUESHE KELSANG GYATSO

El budisme és la pràctica de les ensenyances de Buda, també anomenades Dharma, terme sànscrit que significa ‘protecció’. Amb la pràctica de les ensenyances de Buda els éssers sensitius poden protegir-se del patiment de manera permanent. El fundador del budisme és Buda Shakyamuni, que l’any 598 a. de C. va mostrar com aconseguir la meta última dels éssers que sensitius, la il·luminació, a Bodh Gaya (Índia).

Les ensenyances tenen una rellevància atemporal i universal i poden ser practicades per qualsevol persona a qualsevol cultura sense importar la seva raça, gènere o edat.

Protecció del patiment i els problemes

En practicar les ensenyances de Buda, o Dharma, ens protegim a nosaltres mateixos del patiment i dels problemes. Tots els problemes que tenim en la nostra vida diària es produeixen per la confusió, i el mètode per eliminar-les és la pràctica del Dharma.

Practicar el Dharma és el mètode suprem per a millorar la qualitat de la nostra vida humana perquè aquesta no depèn del desenvolupament extern o del progrés material, si no del desenvolupament intern de  pau i felicitat.

Llinatge ininterrumput

Buda va donar les seves ensenyances per primera vegada fa més de dos mil cinc-cents anys. Des de llavors, s’han mantingut purs i han passat de mestre a deixeble en un llinatge ininterromput fins als nostres dies.

Gràcies a la bondat d’aquests mestres del passat tenim l’oportunitat d’escoltar i practicar exactament el mateix Dharma que Buda va ensenyar originalment.

Utilitzi el menú per saber-ne més.